Onderzoek naar site met naaktfoto's

De Antwerpse politie onderzoekt een klacht van twee studentes over privéfoto’s van hen die op de website anonib.com zijn geplaatst. Op die site kunnen mensen in alle anonimiteit foto’s, video’s en commentaren posten, en daar maken sommigen maken sommigen misbruik van door zonder medeweten van de meisjes in kwestie pikante foto’s en zelfs naaktfoto’s publiek te maken.

jrosquin

Cyberpesten wordt een steeds groter probleem. Begin dit jaar was er bijvoorbeeld ophef rond de Facebookpagina ‘Antwerpse hoeren’, waarop iemand meisjes als sletten neerzette. De dader bleek een 15-jarige jongen. Vorige week was er de zelfmoord van een 14-jarig Brits meisje, dat haatberichten had gekregen via de sociale netwerksite Ask.fm. En nu is er de klacht van twee jonge vrouwen, beiden 21, over anonib.com, een internationale site die ook een Belgisch luik heeft.

Van één van de vrouwen, M. uit Lier, werd buiten haar weten om een naaktfoto op de site geplaatst. Van de tweede, L. uit Antwerpen, een ‘gewone’ foto, met de vraag of iemand pikantere beelden heeft van haar.

De politie heeft een proces-verbaal opgesteld en onderzoekt de zaak. Drie andere meisjes zouden ook van plan zijn een klacht in te dienen. Op het Belgische luik van de site staan intussen al zo’n 200 foto’s.

DH

Nu in het nieuws