Herwig Beyens is nieuwe koning

Herwig Beyens is nieuwe koning

Herwig Beyens is nieuwe koning

Print
Arendonk - De Koninklijke Sint-Sebastiaansgilde Arendonk is een van de oudste verenigingen van De Kempen. Concrete data van oprichting en werking zijn niet bekend maar in het cijns- en belastingboek van 1442 wordt reeds melding gemaakt van de Arendonkse gilde. Om de drie jaar gaat de Koninklijke Sint-Sebastiaansgilde in augustus op zoek naar een nieuwe koning. Ook zondag kwamen alle gildenbroeders en -zusters bijeen om mee te dingen naar de hoogste eer en functie in de gilde: het koningschap.

De driejaarlijkse koningschieting gaat nog steeds gepaard met een ceremonie en een feest volgens de eeuwenoude traditie. De schutters dienen zich in uniform aan te bieden onder de wip. Wie met zijn opgespannen katrolboog en een stevige stompe pijl de hoofdvogel van zijn 28,15 meter hoge standplaats op de staande wip naar beneden haalt, mag zich de volgende drie jaren met de titel koning laten aanspreken.

Titelverdedigend koning Guy Van Deuren wilde zijn titel graag verlengen. Maar het was Herwig Beyens die zondag de hoofdvogel afschoot. Hij mag zich de volgende drie jaar koning noemen van de Arendonkse guld.

TCLA

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio