Indiërs ontfermen zich over beroofde Belgische toerist

Indiërs ontfermen zich over beroofde Belgische toerist

Indiërs ontfermen zich over beroofde Belgische toerist

Print
Enkele Indiërs hebben zich als goede Samaritanen ontfermd over een beroofde Belgische toerist. De 36-jarige man (Steve Robert) werd op de trein New Delhi-Mumbai van zowat alles beroofd, en kon daardoor niet naar ons land terugkeren. Dat bericht The Business Standard zondag. Volgens de krant had ook de Belgische ambassade weet van het voorval, maar besloot die om hem niet te helpen. De FOD Buitenlandse Zaken in Brussel zei zondagavond niet op de hoogte te zijn en zal de zaak onderzoeken, aldus woordvoerder Hendrik Van de Velde.

De Belg wilde de natuurlijke schoonheid van Kerala exploreren. Op de trein New Delhi-Mumbai werd hij echter van zowat al zijn spullen beroofd, incluis het ticket voor de terugvlucht naar Brussel op 2 september.

De berooide toerist overnachtte aan een kerk nabij de luchthaven. Elke dag informeerde hij bij de luchthaveninstanties maar niemand kon hulp bieden tot de bevolking in actie schoot. Een organisatie en een particulier hielpen hem aan een nieuw ticket. Een hotelier biedt hem tot woensdag onderdak, dan vertrekt zijn terugvlucht, citeert de krant minister van Toerisme Anil Kumar.

Belga
Genrebeeld ISOPIX

MEEST RECENT