Zeelse verenigingen samen in groep op facebook

Zeelse verenigingen samen in groep op facebook

Zeelse verenigingen samen in groep op facebook

Print
Zele - Pieter-Jan Van der Burgt richtte op Facebook de groep Zeels nieuws op. Hij wil alle verenigingen op een plaats bundelen en zo het overzicht bewaren. Hij betreurt dat het gemeentebestuur nog niet interactief is.
"Facebook is een heel handig instrument", zegt de voorzitter van de Zeelse Jeugdraad Pieter-Jan Van der Burgt. "De meeste verenigingen hebben tegenwoordig een eigen Facebookpagina zodat u met een paar muisklikken kan terugvinden waar en wanneer er iets te doen is. Maar dat heeft ook voor een enorme wildgroei gezorgd. Met de lijst 'Zeels nieuws' worden alle Zeelse verenigingen en het Zeelse nieuws gebundeld."

Anderhalve maand na de opstart kan de groep een succes worden genoemd.
Liefst 300 mensen volgen de groep en 430 verenigingen, sportclubs, politieke partijen, zelfstandigen en andere zijn er lid.

Toch vindt Van der Burgt dat het niet zijn taak is om alle Zeelse activiteiten te bundelen. "De gemeente Zele is in al haar vormen en diensten, adviesraden of politiezone nog steeds nergens te bespeuren op de sociale media. Een Twitteraccount is helemaal niet moeilijk te managen."

Uit goede bron vernamen we dat het Zeelse gemeenschapscentrum wel een Facebookpagina krijgt waarop de evolutie van de werken te volgen is. Later wordt die gebruikt om het centrum te promoten en zal de pagina worden aangevuld met de evenementenkalender. Wellicht komt die groep ook op de lijst van Van der Burgt terecht.

JoP

Op de foto: Jeugdraadvoorzitter Pieter-Jan Van der Burgt (Foto: Johan Picqueur)
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio