Frituur 't Containerke dreigt te verdwijnen

Print
Rumst - Het bekende frituur 't Containerke op de hoek Pierstraat-Ekenstraat in Reet (Rumst) is op bevel van het gemeentebestuur gesloten. Volgens het gemeentebestuur staat het zonevreemd en mochten enkel instandhoudingswerken worden uitgevoerd.
Schepen Geert Antonio (N-VA) zegt dat de zaakvoerder hierin te ver ging en liet de werken stilleggen. "We hebben hem laten weten dat hij aan bepaalde voorwaarden moet voldoen. Maar dit was duidelijk veel meer dan dat."

Om de klanten toch verder te kunnen bedienen, liet Ivan Van Onckelen drie maanden geleden een mobiel frietkraam aanrukken dat naast zijn gesloten zaak werd opgesteld. Sindsdien ontstond een administratieve strijd tussen hem en gemeentebestuur. Dat laatste stuurde eind vorige week de politie uit om ook de mobiele zaak te sluiten.

"Voorlopig beschouwen we deze sluiting als onze jaarlijks vakantie", zegt Van Onckelen. "Maandag is onze raadsman terug uit vakantie en onderzoeken we de mogelijkheid om een kort geding voor de rechtbank aan te spannen.
Ondertussen kijk ik ook wel uit naar een alternatieve plaats om mijn zaak verder te zetten. Jef Wijckmans
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio