"Stad is nog mooier vanuit de lucht"

Print

Stad is nog mooier vanuit de lucht

Antwerpen - Twintig mensen die op het Bollekesfeest een helikoptervlucht hadden gewonnen, mochten Antwerpen vrijdagavond en zaterdagavond vanop een spectaculaire hoogte bewonderen.

"De lezers van Gazet van Antwerpen kunnen een bon die ze in de krant geknipt hebben, inruilen voor een gratis bolleke De Koninck. Als hun glas leeg is, krijgen ze een krasbiljet waarop ze kunnen zien of ze gewonnen hebben", vertelt organisator Philip Wauters.

"Het is een vlucht van een goede tien minuten. Eerst vliegen we richting Temse en maken we een bocht boven de haven van Antwerpen. We krijgen ook Sint-Anneke en de Schelde te zien vanuit een heel ander oogpunt", zegt Wauters.

Ook dit weekend staat er nog een bon in de krant voor een gratis bolleke en worden er zondag vluchten gehouden voor de winnaars.

"Het was zeer verrassend, we hadden het helemaal niet verwacht. We zaten thuis in onze pyjama toen opa belde om te zeggen dat hij gewonnen had. Hij heeft hoogtevrees en wilde zelf niet vliegen", vertelt Kato Lebeur, die haar beste vriendin Eline Kegels meenam om samen van deze gelegenheid te genieten. "Het is echt een ervaring om de stad toch een beetje anders te zien. We hebben onder meer het MAS, het justitiepaleis en de haven gezien. Er is zo veel industrie in Antwerpen, dat wisten we helemaal niet".

Lees ook: 't Stad gaat uit de bol op Bollekesfeest

LISA AKINYI MAY

Foto Joris Herregods

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio