Lierse verliest in Gent na dolle slotfase

Op de vierde speeldag in de eerste klasse kon AA Gent zaterdag een eerste nederlaag in zijn nieuwe stadion maar nipt vermijden. In een dolle slotfase tegen Lierse maakte Lepoint eerst gelijk. De zwak spelende El Ghanassy tekende met zijn enige goede moment voor de winning goal.

drombouts

Van een studieronde was geen sprake. Losada mocht tot zijn eigen verrassing zonder al te veel tegenstand het strafschopgebied induiken en de bal tussen de hand van Boeckx en de lat binnendraaien: 0-1. AA Gent moest even bekomen, maar duwde Lierse dan toch tegen het eigen doel, met onder meer negen hoekschoppen als gevolg. Daar deed El Ghanassy nauwelijks iets mee: hij trapte ze zonder uitzondering te kort voor de eerste paal of te ver voor de tweede paal. Net voor het halfuur kopte Pedersen een niet te missen kans tegen de buitenkant van de paal.

Lierse brak twee keer uit. Menga trapte net naast en een counter na lullig balverlies van alweer El Ghanassy werd slecht uitgespeeld door Losada.

Het thuispubliek bedacht El Ghanassy met een fluitconcert en scandeerde de naam van Lepoint, die dit seizoen nog geen seconde mocht spelen. Na de rust was het nog een kwartiertje wachten en dan kreeg het publiek zijn zin van Fernandez. Het spelbeeld wijzigde niet. AA Gent bleef te lang met de bal lopen, waardoor het beetje ruimte dat er lag steeds werd dichtgelopen. Lierse kreeg een paar mogelijkheden op de counter, maar faalde telkens bij de laatste voorzet.

AA Gent kreeg in het slot meer dan het verdiende. Lierse kroop helemaal achteruit en kort voor het einde kopte Lepoint een voorzet van El Ghanassy binnen. In de toegevoegde tijd prikte El Ghanassy de bal uit een moeilijke hoek voorbij Goris: 2-1.

PiHe

AA GENT: Boeckx - Diogo, Gonzalez Pirez, Zukanovic, Asare - Van Der Bruggen, Neto, Dejaegere - El Ghanassy, Pedersen, Soumahoro. LIERSE: Goris - Jääger, Saïdi, Swinkels, Farag - Ghaly, Wils, Bourabia - Losada, Menga, Farssi. Doelpunten: 3' Losada 0-1, 90' Lepoint 1-1, 90 + 2' El Ghanassy 2-1. Vervangingen: 63' Soumahoro door Kage en Neto door Lepoint, 74' Dejaegere door Kola, 76' Farssi door De Jonghe en Wils door Lambot, 88' Losada door Corstjens. Gele kaarten: 8' El Ghanassy (haakfout), 23' Losada (haakfout), 81' Menga (tackle). Toeschouwers: 17.000. Scheidsrechter: Erik Lambrechts.