Lokeren

Volwassen Lokeren verslaat KRC Genk met 3-1

Bekerwinnaar Racing Genk heeft tijdens een spannende wedstrijd met 3-1 verloren van Lokeren. Vanaken scoorde in de 93ste minuut het derde doelpunt voor Lokeren, Harbaoui en Scholz waren de andere goalmakers van dienst. Kumordzi scoorde het enige doelpunt voor KRC.

evrolix

Lokeren zette Genk meteen onder druk en na drie hoekschoppen resulteerde de overmacht in een vroege openingstreffer. Een mooi doelpunt overigens van Hamdi Harbaoui, die Simaeys te vlug af was en in één tijd een voorzet van Galitsios verzilverde. Geleidelijk kwam Genk beter in de wedstrijd. De Limburgers dreigden, langs De Ceulaer en Vossen, maar echte kansen kreeg Genk niet en een tweede doelpunt zat er voor Lokeren evenmin in, zodat de 1-0 tot de rust op het bord bleef.

De bezoekers, met Buffel in de plaats van De Ceulaer, gingen na de kampwissel nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker, maar verder dan een paar hoekschoppen kwamen zij aanvankelijk niet. Tot op het uur een vloeiende actie Kara - Camus Komordzi in stelling bracht. Met een grondscherend schot liet de Genkse middenvelder Copa geen schijn van kans en meteen stond de 1-1 op het bord. Een ontketend Genk ging op zijn elan door en de Lokerse defensie moest alle hens aan dek roepen om overeind te blijven. Er hing een Genks doelpunt in de lucht, maar de treffer viel aan de overzijde. Na een hoekschop bleef de bal hangen in de Genkse zestienmeter. Centraal verdediger Scholz, na een kwartier ingekomen voor de geblesseerde Taravel, kreeg die binnen bereik en trapte staalhard binnen (2-1). In de toegevoegde tijd maakte Vanaken er zelfs 3-1 van.

DDT Foto Photonews