1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

België klopt olympisch kampioen Duitsland

Na de Red Panthers eerder op de dag zijn ook de Belgische hockeymannen zaterdag uitstekend begonnen aan het EK in Boom. De Red Lions wonnen tegen niemand minder dan olympisch én Europees titelverdediger Duitsland met 1-2. En dat in aanwezigheid van koning Filip.

drombouts

In poule A is België nu tweede achter Spanje dat Tsjechië versloeg met 6-1. De volgende partij van de Red Lions is op maandag om 18u tegen de Tsjechen.

Nadat de Duitsers met een carambole-doelpunt op voorsprong waren geklommen, begonnen de Belgen aan een periode waarin ze met wervelend hockey het nummer een van de wereld wegdrukten. De Belgen forceerden niet minder dan zes strafcorners. Tom Boon trof twee keer raak en bracht de Belgen op een 2-1-voorsprong.

Na de pauze gingen onze landgenoten door op hun elan. Er volgden nog drie strafcorners voor maar de Duitse doelman kon telkens de pogingen van Tom Boon pareren. Halfweg de tweede speelhelft kregen de Duitsers hun eerste strafcorners, maar Linus Butt besloot over. De Belgen bleven de partij domineren en kwamen niet meer in gevaar. Het resultaat is een schitterende en verdiende zege tegen een toch wel zwak Duitsland.

Foto's Belga/EPA