Club Brugge wint met 10 spelers van KVM

Club Brugge heeft zaterdag de openingswedstrijd van de vierde speeldag in de Pro League met 1-2 gewonnen bij KV Mechelen. Tom De Sutter (39.) en Timmy Simons (86. pen) scoorden voor Blauw-zwart, Seth De Witte (72. pen) scoorde tegen voor de Mechelaars. In de stand komt Club voorlopig aan de leiding met 10 op 12, KV Mechelen blijft met één punt onderin bengelen.

evrolix

Club nam een blitzstart. Lestienne streelde een vrije trap van Refaelov, maar zag de bal tegen de paal gaan. KV herstelde snel het evenwicht, al bleven de bezoekers het gevaarlijkst. Engels kopte een vrije trap over. Na een teruglegger van De Sutter probeerde Verstraete Biebauw de verschalken met een plaatsbal in de bovenhoek. De Mechelse doelman was bij de pinken en werkte in hoekschop. Minuten later tekende De Sutter opnieuw voor het voorbereidende werk. Verstraete joeg zijn opwippertje naast.

Dat was het sein voor de thuisploeg om extra gas te geven en veel druk op de ketel te zetten. Club Brugge moest achteruit en kwam er nog met moeite uit. Doelman Ryan had een superredding in huis op een kopbal van Biset en redde wat later een poging van Cordaro. Club klom kort voor de rust toch op voorsprong toen Lestienne De Sutter vond in de zestien. Die plaatste de bal simpel naast Biebauw. Meteen de eerste competitietreffer voor de aanvalsleider van Club.

KV Mechelen geloofde er duidelijk nog in en zette na de rust alle zeilen bij. Club bezweek bijna onder de druk en hing in de touwen. Mokulu joeg eerst een open kopkans over en daarna een open schietkans naast. Na een lichte duwfout van Högli op Destorme ging de bal op de stip. Via de vingertoppen van Ryan potte De Witte de gelijkmaker. KV Mechelen rook bloed, maar Ryan hield Cordaro met de vingertoppen van de 2-1. Na een fout op Cordaro kreeg De Bock rood. In de slotfase kreeg KV echter het deksel op de neus. Na een fout van Destorme op Lestienne klaarde kapitein Simons de penaltyklus.

KV MECHELEN: Biebauw - Van Loo, Biset, Bateau, Ghomsi - De Witte, Rits, Destorme - Cordaro, Mokulu, Prodell. CLUB BRUGGE: Ryan - Högli, Engels, Mechele, De Bock - Simons, Verstraete, Wang - Refaelov, De Sutter, Lestienne. Doelpunten: 38' De Sutter 0-1, 70' De Witte 1-1 (strafschop), 85' Simons 1-2 (strafschop). Vervangingen: 46' Prodell door Iddi, 61' Wang door Bolingoli, 69' Refaelov door Dierckx, 77' Verstraete door Duarte. Gele kaarten: Engels (fout), De Bock (fout), Bolingoli (protest), Dierckx (fout). Rode kaart: De Bock (fout op Cordaro). Scheidsrechter: Luc Wouters. Toeschouwers: 11.000.

DM Foto Photo News

MEER OVER KV Mechelen