Hubo en Colruyt openen filialen vlakbij E19

Brechtenaren hoeven vanaf begin volgend jaar niet meer uit te wijken om te gaan winkelen bij Hubo en Colruyt. In de Veldstraat, vlakbij de op- en afrit, zijn de graafwerken voor de bouw van de nieuwe winkels en een benzinestation Dats24 gestart.

Elke Lamens

Op een totale oppervlakte van 10.000 vierkante meter wordt in oktober gestart met de bouw van twee aansluitende gebouwen waar een Hubo en een Okay, de buurtwinkel van Colruyt, in worden ondergebracht. Daarnaast komt er een Dats24 benzinestation en 150 parkeerplaatsen.

"De Hubo heeft een binnenoppervlakte van 2000 vierkante meter. Dat is vergelijkbaar met de Hubo van Hoogstraten", legt zaakvoerder Gert Van Hoydonck uit, die ook aan het hoofd staat van Hubo Hoogstraten. "Binnen bieden we het basisassortiment aan en een extra gamma afgestemd op de bevolking van Brecht. Dat is in elke Hubo het geval."

De Okay zal een oppervlakte hebben van om en bij de 800 vierkante meter. Dat is iets groter dan de Okay van 650 vierkante meter die op 3 juli in de Brugstraat in deelgemeente Sint-Job is geopend. Zo krijgt Brecht-centrum een eigen buurtwinkel van Colruyt vlakbij het nieuwe op- en afrittencomplex.

"Een ideale locatie", vindt ook Van Hoydonck. "Zeker als ook de doorsteek naar Sint-Lenaarts afgewerkt is." De dichtstbijzijnde Hubo's zijn namelijk gevestigd in Hoogstraten, Schilde en Schoten. Ook voor het benzinestation DATS24 van Colruyt is dit een uitgelezen locatie zo vlakbij de E19. In de regio is er enkel een DATS24 in Westmalle.

De opening van Hubo is gepland voor 26 februari 2014. "De bouw start in oktober en we plannen in januari de winkel in te richten."

Elke Lamens

Foto W&F

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio