Klanten van Club Med België toch naar Egypte vertrokken

Een aantal klanten van Club Med België is zaterdag met een vlucht van Brussels Airlines naar Taba (Egypte) afgereisd. Om hoeveel klanten het gaat en hoeveel er beslisten niet naar Egypte te vertrekken, wilde de persdienst van de reisorganisator desgevraagd niet preciseren.

evrolix

Club Med liet haar klanten de vrije keuze om al dan niet te vertrekken. Klanten die niet vertrekken, kunnen ervoor kiezen hun reis uit te stellen of te vertrekken naar een andere bestemming, zonder bijkomende kosten, aldus het bedrijf. De twee Club Med-dorpen in Egypte, Sinaï Bay en El Gouna, liggen allebei aan de Rode Zee, ver van de onrustige zones. "De toestand in beide dorpen is stabiel en de sfeer is goed. De veiligheid van onze klanten is van primordiaal belang", stelt Club Med België.

De woordvoerster benadrukt dat er permanent contact is met de verantwoordelijken van de Clubdorpen en de instanties in Egypte om de situatie van nabij te volgen. De strategie wordt regelmatig herbekeken, in functie van de evolutie van de situatie ter plaatse, luidt het. Zondag is geen vlucht met bestemming Egypte voorzien, aldus nog de woordvoerster.

Vrijdag beslisten de touroperators Thomas Cook en Jetair om alle reizen naar Egypte tot en met zaterdag 31 augustus op te schorten. De beslissing kwam er nadat de FOD Buitenlandse Zaken 's middags het reisadvies voor Egypte verscherpte en alle reizen, ook naar toeristische bestemmingen, nu afraadt.

Belga Archieffoto Photonews