Koninklijk EK Hockey

Koning Filip en zoon prins Gabriël werden door de Belgische hockeydames verrast met een a capella gezongen volkslied. Net daarvoor ontving de Koning van de 7-jarige Cato Stevens een T-shirt van het nationaal team.

boey jan

Op de eerste dag van het EK Hockey kreeg de organisatie Koning Filip en zijn zoon prins Gabriël over de vloer. Na een korte privé-ontvangst door de Antwerpse gouverneur Cathy Berckx, Booms burgemeester Jeroen Baert, de voorzitter van de hockeybond Marc Coudron en de voorzitter van Braxgata Erik Gysels, stapte de Koning het veld op.

Zowel de dames van Belarus als de Belgische meisjes kregen een persoonlijke aanmoediging en een stevige handdruk van de Koning. Nadien mocht Cato Stevens (7) van de Braxgata Hockeyclub de Koning een T-shirt van de Belgische hockeyploeg overhandigen. Koning en prins volgden de hele wedstrijd die knap door onze Belgische dames met 5-1 werd gewonnen. Daarop vertrokken Koning en prins huiswaarts om 's avonds ook de mannenploeg aan te moedigen tegen Duitsland. Toeschouwers en bezoekers zijn het roerend eens: knappe organisatie, alles ziet er piekfijn uit en drank en eten kan je in alle soorten, maten en gewichten vinden.

Jan BOEY

MEER OVER

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio