Organisatoren Molenfeesten beloven volksfeest voor 10de jubileumeditie

Op zondag 18 augustus worden in en rond De Steenen Molen, in hartje Boechout, voor de tiende maal de Molenfeesten georganiseerd. De organisatoren hopen opnieuw enkele duizenden bezoekers van Boechout en omstreken aan te trekken.

Patrick Vandyck

"Speciaal voor deze jubileumeditie hebben we sterke live bands aangetrokken," vertelt Peter Janssens (54), medewerker van het eerste uur.

"Boogie Boy, Murga Agrum en Trio Bluf zullen ongetwijfeld voor de nodige ambiance op de terreinweide zorgen." Boogie Boy brengt een tienkoppige liveband mee. "Hij belooft ons een show van ruim 2 uur. Dat wordt vuurwerk.

Als je weet dat zijn optredens vaak eindigen in een echt volksfeest dan is een verplaatsing enkel en alleen om hem aan het werk te zien al de moeite waard."

"Natuurlijk staan de klassiekers van de Molenfeesten ook op het programma," weet Brigitte Peys (53), secretaris van de het Molencomité. "Zo starten we om 09.30u met een grote kindermarkt. Vanaf 13.00u kunnen alle kinderen hun hart ophalen op een oude draaimolen, een ritje maken met de tractor, met een ezel rijden of heerlijk smullen van ijsjes en pannenkoeken." Verspreid over het ganse terrein is er een ruim aanbod voor jong en oud. Speculaas bakken, poppen maken met de hand, kindergrime en ravotten op balen stro. " En natuurlijk de demonstraties van oude ambachten," vult Janssens aan. "We hebben een klompen- en zadelmaker, imkers en een veldwachter."

Tijdens de topeditie waren er op de Molenfeesten ruim 7000 bezoekers. "Omdat we aanleunen bij een brugweekend zullen heel veel mensen met vakantie zijn," stelt Peys. "Hierdoor wordt het moeilijk om dit cijfer te evenaren. Maar dat er heel veel volk in en rond de Steenen Molen aanwezig zal zijn, dat staat als een paal boven water," besluiten beide organisatoren.

Info: 10de Boechoutse Molenfeesten ? zondag 18 augustus ? Weide naast Den Steenen Molen ? aanvang 09.30u

Patrick Vandyck