1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Lierenaar Kris Van Steenberge debuteert met 'Woesten'

Onderwijzer Kris Van Steenberge uit Lier maakt zijn debuut als schrijver met de roman 'Woesten'. Een verhaal dat zich afspeelt in de Westhoek tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Patrick Vandyck

"Ik ben een verhalenverteller en geen historicus," stelt de 50-jarige Lierenaar. "Wie dit boek leest om meer te weten te komen over WO 1, komt bedrogen uit. Ik heb een literaire roman geschreven en geen geschiedkundig werk. Woesten, een klein dorpje in de Westhoek, de Grote Oorlog met alle leed en pijn en de ongekende kracht van de wapens die voor het eerst gebruikt werden tussen 1914 en 1918 dienen als kader om mijn verhaal vertellen. Mijn boek handelt over verwoesting en verminking. En hoe daarmee om te gaan. Dan is WO 1, de donkerste bladzijde in onze vaderlandse geschiedenis, de ideale setting."

Van Steenberge werd op een schrijfcursus door schrijver Erik Vlaminck opgemerkt en kwam zo bij uitgeverij Vrijdag terecht. "Ik heb ruim anderhalf jaar aan dit boek gewerkt," bekent hij. "Het laatste jaar werkte ik nog halftijds in het onderwijs. Ik werkte dan van 's morgens tot 's avonds aan mijn boek. De bedoeling was om het schrijversvlees eens te voelen. Ik moet toegeven dat me dat enorm is bevallen."

Het debuut van Van Steenberge wordt op zaterdag 7 september om 20.00u voorgesteld in Zaal De Valk aan de Grote Markt in Lier. "Ik zal stukken uit het boek voorlezen en spelen," verklapt hij. "De inleiding zal worden verzorgd door schrijver Erik Vlaminck." Of er al een tweede boek in de pen zit? "Ik ben al volop bezig aan een tweede roman. Waarover die gaat, wil ik nog niet zeggen.

Met Woesten gaat voor de sympathieke Lierenaar een schrijversdroom in vervulling. "Ik heb er altijd al van gedroomd ooit een boek van mezelf vast te kunnen houden. Als kind ben ik vaak begonnen aan het schrijven van een boek. Nooit geraakte ik verder dan bladzijde vier en was de lokroep om verder te gaan voetballen en ravotten met mijn vrienden te sterk. Ik ben dan ook trots op het verschijnen van mijn eerste 'kindje'."

Patrick VandyckMeer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio