Wildert kiest nieuwe Oogstprinses

De Oogstfeesten zijn een jaarlijks volksfeest in Essen-Wildert. Het feest zorgt voor amusement voor jong en oud. Ondertussen is het al de 45e editie, en dat mag gevierd worden.

Tilborghs Margo

De Oogstfeesten opende donderdag traditiegetrouw met een kwisavond. Vrijdag volgde er een kindernamiddag. De kaartavond op vrijdagavond maakte plaats voor een fuif. Lokaal dj-talent Kesses en Lazy Jay zorgden voor de muziek.Fuiven kon dan weer volop op zaterdagavond. Met optredens van Soul4You, Squarelectric en Buscemi zat de sfeer er meteen in.

Zondag gaan de Oogstfeesten van start om 9 uur met een snuffelmarkt. Iedereen is welkom om te komen snuffelen of spulletjes te verkopen. De markt staat opgesteld rond de tent en in de Schoolstraat. De restaurantdag begint om 12 uur. Doorlopend tot 20 uur kan je er genieten van broodjes, pannenkoeken, spaghetti en meer lekkers.

Oogstprinses

De verkiezing van de Oogstprinses is iets waar menig Essenaar naar uitkijkt. Zondagmiddag om 15 uur is het zover. Shana Van der Sanden zal haar kroontje doorgeven aan de nieuwe Oogstprinses. Alle meisjes tussen 18 en 25 jaar mogen hieraan deelnemen. De kandidaten krijgen van de zeskoppige jury drie vragen voorgeschoteld: een actualiteitsvraag, parate kennis en een vraag over de gemeente Essen. Om 16 uur is er ambiance verzekerd in de tent met Sam Gooris. Wie zin heeft kan dan meebrullen met meezingers als ‘Laat het gras maar groeien’ en ‘Marijke’.

Info: www.oogstfeesten.be.

MaTi

Op de foto: Oogstprinses 2012 Shana Van der Sanden, omringt door haar eerste en tweede eredame, zal zondag haar kroontje doorgeven aan de nieuwe oogstprinses.

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio