24 uur achter naaimachine voor kindjes met kanker

Harte Muyldermans, het meisje dat begin dit jaar aan kanker overleed, blijft voortleven in de gedachten van haar ouders en vrienden. De vzw Prinses Harte, die het koppel heeft opgericht om aandacht te vragen voor de problematiek, organiseert dit weekend een stikmarathon.

Van Rompaey Kristof

De zesjarige Harte Muyldermans uit Muizen (Mechelen) overleed begin dit jaar, amper zeven weken na de vaststelling, aan de gevolgen van een agressieve hersentumor. Om het verhaal van Harte (6) en het moeilijke proces dat kinderen met kanker en hun omgeving doormaken blijvend aandacht te geven, richtten papa Johan Muyldermans en mama Elke Du Bin eind maart de vzw Prinses Harte op. Hoewel er in het verleden al aanzienlijk wat activiteiten georganiseerd werden, is de stikmaraton van 24 uur in feite de eerste concrete activiteit die de vzw zelf organiseert."We hebben nooit de intentie gehad om het op deze manier aan te pakken. Het was meer een soort van sneeuwbaleffect omdat verschillende mensen zelf initiatieven begonnen te nemen", legt Johan Muyldermans uit.

Het oorspronkelijke opzet van de vzw was dan ook het maken van prinsessen- en ridderpakketten voor kinderen op de kinderkankerafdeling in Gasthuisberg in Leuven. Voor de verjaardag van hun dochter maakte een vriendinnetje een pop naar het evenbeeld van Prinses Harte. Helaas kreeg het kleine meisje de pop zelf nooit te zien. Daarop besloot mama Elke de poppen zelf te gaan maken voor andere kankerpatiëntjes om hen op die manier een hart onder de riem te steken. "In januari 2014 willen we die pakketten graag overhandigen", vertelt het koppel.

Kvro

Foto Dirk Van de Velde

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio