Dochtertjes laten Mechelaar Mariabeelden zoeken

Donderdag vierden we met z’n allen de Maria Tenhemelopneming, binnenkort wordt de heilige maagd uitvoerig vereerd tijdens de Hanswijkcavalcade. En ondertussen probeert Mechelaar Bartel Volckaert (38) samen met zijn drie dochtertjes alle Mechelse Mariabeeldjes terug te vinden.

Sillis Marijn

Zelf omschrijft de Mechelaar, die op zijn website ondertussen al een 55-tal locaties heeft aangeduid, zijn zoektocht als een uit de hand gelopen gimmick. “Ik heb drie dochtertjes, Sterre, Goele en Zita. Ze zijn zes, vier en anderhalf jaar oud, en met deze zonnige zomerdagen maken we graag fietstochten door de stad. Tijdens die ritjes viel ons plots op hoeveel Mariabeeldjes er nog in het straatbeeld opduiken. Sinds begin augustus zijn we begonnen met ze allemaal op te zoeken en er foto's van te nemen. En dan zijn we maar meteen all the way gegaan: inclusief kaart en website.”

Religieuze of andere motieven heeft Volckaert zeker niet.

“Het is gewoon plezierig om te doen, zeker met drie jonge dochters die bij élk gevonden beeldje enthousiast worden. Het is erfgoed dat je letterlijk overal ziet opduiken en waar je eigenlijk veel te weinig bij stilstaat.”

De Mechelaar staat alvast open voor tips en suggesties. Daarvoor kan u terecht op: mariauitmechelen.blogspot.be.

MASI

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio