Pukkelpop stilaan wakker voor laatste dag

Terwijl een groot deel van de camping nog goed en wel moest ontwaken, trapte Mintzkov om 11.15 uur de laatste Pukkelpopdag al op gang. Na een druilerige ochtend - het weer leek wel symbool te staan voor het ochtendhumeur van sommigen - kwam de zon er dan toch door zodat de truien opnieuw in de rugzak konden.

fvranckx

Wie de eerste Limburgse band aan het werk wilde zien, moet snel zijn. Rhinos are People too speelde samen met de collega's van De Nieuwe Lichting van Studio Brussel, Tout va Bien en Soldier's Heart al om 12.30 uur een wel erg korte set. De band uit Peer wist op amper een kwartier wel iedereen te overtuigen, al was de cover van 'Ne me quitte pas' van Tout va Bien ook indrukwekkend.

Tot dusver verloopt deze editie erg rustig, met vooral veel muziekplezier. De vrijwilligers en professionals van de politie en het Vlaamse Kruis hebben zelden zo weinig werk om handen gehad als bij deze editie van Pukkelpop, zo vertellen ze in de centrale commandopost. Op en buiten het festivalterrein is alles onder controle. Op enkele kleine vechtpartijen, diefstallen en dronkemansflauwtes na, zijn er geen incidenten gemeld.

Het verkeer is eveneens onder controle. De politie is massaal aanwezig om de vlotte doorgang te verzekeren. Het openbaar vervoer rondom het festivalterrein draait op maximale capaciteit om de bezoekersstromen in goede banen te leiden. Ook de taxibedrijven doen gouden zaken.

Verder onthouden we vooral dat het weer ideaal is en de programmatie nog steeds een heel breed publiek van 16 tot 66 jaar bereikt. De diverse muziekgenres op de acht podia kunnen duidelijk de liefhebbers van iedere niche bekoren, zodat Pukkelpop bijna uitsluitend tevreden klanten oplevert. De succesformule van het festival werkt nog steeds.

Op de laatste festivaldag wordt veel volk verwacht voor de optredens van onder meer Triggerfinger, Franz Ferdinand, The XX en Goose, dat straks het hoofdpodium mag afsluiten.

FiVr/Belga, archieffoto JoDW