Koning Filip en zoon Gabriël vandaag op Europees Hockeyfeest

Belangrijkste boodschap van de organisatie: zin in een dagje uit met het gezin...het EK Hockey mag u als excuus gebruiken. Vandaag, zaterdag, brengt Koning Filip en zoon prins Gabriël een bezoek aan het Hockeystadion.

boey jan

Koning Filip en zoon prins Gabriël wordt vandaag, zaterdag 17 augustus, verwelkomd door gouverneur Cathy Berckx, de Boomse burgemeester Jeroen Baert, de voorzitter van de Belgische hockeybond Marc Coudron en de voorzitter van Braxgata Erik Gysels. Daarna komt de Koning rond 14u op het veld om de voorstelling van de ploegen bij te wonen, waarna de 'afslag' volgt van de wedstrijd van de Belgische dames tegen Belarus. Na deze wedstrijd rijdt de Koning huiswaarts, waarna hetzelfde scenario wordt herhaald voor de wedstrijd van de Belgische mannen tegen Duitsland. Die wedstrijd start om 20u.

Familiefeest

De hele beleving van dit EK Hockey is vernieuwend. "We gaan voor het pretparkgevoel à la Efteling en Plopsaland als concept, waar ook dit EK Hockey voor 100% haar inpassing vindt. Dit bewijzen we door het quasi volledig overdekte Plaza waar u kan eten, drinken of een van de 25 shops bezoeken. In het 'Park' treden artiesten en DJ's op en er is een kidscorner voorzien, naast enkele winkels. Drank en eten ontbreken evenmin", legt Bob Himpe uit. Dat het EK hockey een gezinsbeleving mag zijn, daar heeft de organisatie van bij de start geen geheim van gemaakt. Braxgata-voorzitter Erik Gysels doet er nog een schepje bovenop: "Hockey mag zelfs een excuus zijn om hier in het Park, Plaza en het hockeystadion aangenaam te vertoeven".

Lawaaioverlast

De organisatie doet er alles aan om de (lawaai)overlast te beperken. "We willen os op dit EK Hockey houden aan de geluidsnormen van 90 dB(A). Het terrein wordt in stukken vrijgemaakt", zegt Erik Gysels. Zo is het na de laatste wedstrijd aan de zijde Kapelstraat letterlijk gedaan. Wie wil blijven gaat naar 'Plaza'. "Nadien vragen we het publiek verder door te schuiven naar 'Park', zodat er nog enkel geluid is richting hartje De Schorre ", besluit Erik Gysels. Algemeen info/klachtennummer voor de buren: 03-369.04.17. of info@eurohockey2013.be.

Jan BOEY

Foto Gil Plaquet

MEER OVER

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio