't Stad gaat uit de bol op Bollekesfeest

De Rubensmarkt en de bloemen die donderdag op de Groenplaats in recordtempo zijn uitgedeeld aan 3.500 Antwerpse moeders, doen dromen van een succesvol Bollekesfeest.

jatimmermans

Goede tradities zijn er om te koesteren. Daarom ook startte vrijdag het Bollekesfeest editie 2013 met een gratis aperitief voor iedereen. Tussen 18 en 19u konden alle aanwezigen genieten van een gratis bolleke (of twee). Het gratis festijn bleef aanhouden toen om 19.30u de al even traditionele Handjesworp werd gehouden vanop het grote podium op de Groenplaats. Om de dag Antwerps af te sluiten, stelde Axl Peleman er zijn nieuwste cd met Antwerpse volksliedjes voor.

Aanraders

Hoewel niet meer gratis, toch raast het Bollekesfeest nog het hele weekend door de oude kernstad. Met enkele aanraders helpen we u naar de beste plekjes tijdens de feesten. Zo kunt u best starten met een geleide wandeling. De meeste ervan zijn op de websites uitverkocht. Maar de culinaire- en de modewandeling houden plaatsjes vrij voor wie zich ter plekke aanbiedt. Om 14u stipt. Lukt dat niet, dan kunt u nog altijd genieten van een workshop Antwerps dialect op de Grote Markt.

Voor de innerlijke mens is er het mosselfeest op de Sint-Andriesplaats, ten voordele van dagcentrum De Steenhouwer. Wie meer wil, kan gaan genieten van de vis- en schaaldierenmarkt op het Steenplein. Daar vindt u trouwens het gezelligste terras van 't stad, getekend De Koninck.

JOHAN VAN BAELEN

Foto Joris Herregods

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio