1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Bob Peeters en co lokken topmuzikanten naar kermis voor goede doel

Om te vermijden dat een van de twee feesttenten op Pulderbos-kermis in ‘dorpsvreemde’ handen zou vallen, organiseert voetbalcoach en Pulderbossenaar Bob Peeters samen met enkele vrienden kermisfuiven met live-optredens ten voordele van het Revalidatiecentrum.

Kristin Matthyssen

Pulderbos maakt zich op voor de legendarische kermisvierdaagse. Traditioneel zijn er twee tenten waarin gefeest wordt: een die uitgebaat wordt door voetbalclub KFC De Heidebloem en een waar de mensen van de duivenbond voor de bediening zorgen. Maar omdat de duivenbond het niet meer zag zitten om nog een tent open te houden, bestond de kans dat één van de twee tenten zou verdwijnen of eventueel verpacht zou worden aan een vereniging van buiten Pulderbos. Een open doel om in te scoren voor Bob Peeters, Bert Van Steen, Jo Van Staeyen en Guy Schellekens. Zij engageren zich nu om live-kermisoptredens te organiseren in de vroegere tent van de duivenbond.

"Bert, Jo, Guy en ik kennen elkaar van op KFC De Heidebloem", vertelt Bob Peeters. "Gaandeweg zijn we echte vrienden geworden. Schepen Steven Van Staeyen had toch liefst dat beide tenten in Pulderbosse handen bleven. Ik zag het meteen zitten, maar dan wel liefst voor een goed doel. Als peter van het Revalidatiecentrum van Pulderbos moest ik niet lang zoeken."

Met Bert Van Steen en Jo Van Staeyen zetten twee geboren en getogen Pulderbossenaars mee hun schouders onder het initiatief. "Guy en ik zijn inwijkelingen", lacht Peeters. "Maar intussen heb ik toch een idee van welk genre muziek ze hier houden. Ik heb het geluk dat ik door een aantal jaren mee te lopen in de media wat contacten heb. Rick de Leeuw ken ik nog van mijn werk als voetbalanalist op televisie. Hij treedt zondag op. Het voorprogramma begint om 20u met The Beauty & the Beasts (de groep van Bert Van Steen, red.) en Frituur Paula. Die laatste is een hele straffe coverband die ik vorig jaar in het Mechelse bezig heb gehoord en die mij toen echt met verstomming heeft geslagen."

Maandag vanaf 20.30u begint de tweede kermisfuif met live-muziek van niemand minder dan Luc De Vos van Gorki. "Luc ken ik nog van op het Europees voetbalkampioenschap in 2008."

In voorverkoop kosten de kaarten 4 euro (inclusief twee drankbonnen), en aan de kassa betaal je 5 euro en krijg je er ook 2 drankbonnen bij. De pintjes kosten slechts 1,5 euro en er komt ook een wijn- en cavabar. Of ze er dan nog geld aan zullen overhouden voor het Revalidatiecentrum? "Dankzij de gulle sponsors zijn we al bijna uit de kosten, en ik kan ook verklappen dat Rick de Leeuw en Luc De Vos heel veel water bij hun wijn doen om hier tegen een minimumtarief op te treden voor het goede doel", zegt Bob Peeters. "Uiteraard gaan de fuiven van de voetbal in de tent naast de onze ook gewoon door. Kermisvierders kunnen zelf kiezen of ze naar de live-muziek komen luisteren of bijvoorbeeld maandagavond naar de oldiesavond in de voetbaltent gaan, die traditioneel ook heel populair is."

Voor de rest zal het beproefde kermissuccesrecept geserveerd worden, met zondagvoormiddag om te beginnen de markt. "Het zal van het weer afhangen hoeveel inschrijvingen er gaan zijn", zegt schepen Steven Van Staeyen (CD&V). Maandagnamiddag staat de veeprijskamp op het programma, gevolgd dinsdag door de bierloop met caféspellen. Woensdag zet de grote boemelnacht met emmertjesfuif en Mega Ambi Deejays de kers op de feesttaart.

Of Bob Peeters de vorige jaren verlof heeft gepakt voor Pulderbos-kermis zoals veel inwoners doen? "Nee, maar ik was toen trainer en dan kan je je werk zelf wat regelen. Meestal zorgde ik ervoor dat ik op maandag vrij was. Zeven jaar geleden ben ik voor het eerst naar Pulderbos-kermis geweest, en sindsdien is het een happening waar ik echt naar uitkijk, zéker dit jaar."

Kristin Matthyssen

Foto: Bob Peeters en Guy Schellekens organiseren samen met nog twee vrienden voor het eerst kermisfuiven met live-optredens van Rick de Leeuw en Luc De Vos voor het goede doel. Foto W&F

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio