Kippenkraam dicht wegens drugshandel

Het kippenkraam aan de kerk van Brecht is sinds enkele dagen gesloten op bevel van de burgemeester. "Dat is een gevolg van drugshandel die in de zaak gevoerd werd", klinkt het bij die laatste. De uitbater van de zaak zit al enkele weken in de gevangenis.

mceulemans

Het kippenkraam aan de kerk van Brecht had al geen al te beste reputatie bij de omwonenden. "Ik heb het gevoel dat mensen er veel meer kunnen kopen dan enkel kippen", vertelde een buurtbewoner. Toen de politie op 24 juli binnenviel in de zaak bleek dat de vermoedens van de buurtbewoner klopten. "De inval leverde genoeg aanwijzingen op om de uitbater in hechtenis te nemen", legt burgemeester Luc Aerts uit. Die uitbater is de 63-jarige Jos V.L., een man die reeds eerder veroordeeld werd in drugszaken. In het verleden baatte de kippenboer ook enkele bordelen uit.

Jos V.L. gedroeg zich tijdens controles ook agressief ten aanzien van inspecteurs van het Federaal Agentschap voor voedselveiligheid. "Het verstoren van de openbare orde en de openbare rust als gevolg van de drugshandel vanuit de zaak, waren voor mij voldoende om een tijdelijke sluiting op te leggen", klinkt het bij burgemeester Aerts. "Tot 9 november blijft de zaak gesloten." Of de eigenaar tegen die tijd terug kippen kan verkopen zal van de onderzoeksrechter afhangen.

SARE/ELLA

Foto W&F

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio