'Gevangen tussen grens en groen' is wandeling van het jaar

'Gevangen tussen grens en groen' is wandeling van het jaar

'Gevangen tussen grens en groen' is wandeling van het jaar

Print
Hoogstraten - Wandelaars hebben de wandeling 'Gevangen tussen grens en groen' in Hoogstraten verkozen tot wandeling van het jaar.
Elk jaar bekroont Toerisme Provincie Antwerpen de mooiste wandelinitiatieven in de provincie. Sinds 2012 gebeurt dat in de vorm van de wedstrijd 'Wandeling van het jaar' en heeft de wandelaar het laatste woord. In maart selecteerde een deskundige jury een shortlist met vijf lussen in Boom, Herenthout, Hoogstraten, Meerhout/Geel en Vorselaar. De voorbije maanden konden wandelaars de trajecten uitproberen en stemmen voor hun favoriete traject op www.wandelingvanhetjaar.be.

De lus langs het wandelnetwerk Kempense Kolonies kreeg maar liefst 54% van de stemmen. De wandelaars appreciëren vooral de rustige omgeving, de afwisseling en de fraaie natuur. "Een traject waarbij je oren en ogen te kort komt", concludeert een enthousiaste stapper.

De lus volgt het wandelnetwerk Kempense Kolonies en start bij Bezoekerscentrum De Klapekster. De wandeling combineert de riante dreven van Wortel-Kolonie met het woeste heidegebied rond het Bootjesven en de ongerepte vallei van het Merkske, de natuurlijke grens met Nederland. Alleen natuurlijke geluiden doorbreken er de stilte. Bruno Peeters (N-VA), gedeputeerde voor toerisme: "Naast de fraaie natuur blijkt de wandelaar vooral die rust te appreciëren. 'Gevangen tussen grens en groen' vormt de perfecte lus om even je hoofd leeg te maken en de batterijen op te laden. Bovendien zijn er onverwachte extraatjes zoals een herder met zijn kudde schapen, het ontroerende landloperskerkhof of de ambiance in grenscafé 'In Holland'."

Toon Verheijen
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio