Tientallen volkstuintjes op komst nabij Averegten

Na de winter zullen Heistenaars de mogelijkheid krijgen om zich in te schrijven als ze een volkstuintje willen. Vzw De Volkstuin bereidt in samenwerking met de gemeente en het OCMW een groot project met tientallen tuintjes nabij de Averegten in Hallaar.

dvansant

De plannen situeren zich nu aan de rand van de Averegten in Hallaar. "Daar heeft het OCMW gronden liggen die braak liggen en die heel geschikt zouden zijn om volkstuintjes aan te leggen. Er is ruimte voor tientallen tuintjes. Het gaat dus om een groot project. De laatste puntjes moeten nog op de 'i' gezet worden, maar alles wijst erop dat daar de eerste volkstuintjes zullen komen. In het voorjaar zullen de mensen kunnen aanplanten", legt voorzitter en Wiekevorstenaar Eddy Timmermans van vzw De Volkstuin uit.

"We hebben de voorbije maanden al verschillende lessenreeksen over kringloop tuinieren georganiseerd en de interesse is enorm. De vraag zal groot zijn." Geïnteresseerden in een volkstuintje kunnen zich melden bij eddy.mieke@pandora.be. Er zullen ook nog lessen volgen in CC Zwaneberg rond kringlooptuinieren.

Foto Joren De Weerdt Bert ProvoostMEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio