Zieke Randy Newman zegt af voor Jazz Middelheim

De Amerikaanse zanger en pianist Randy Newman annuleert wegens ziekte zijn concert van zaterdag op Jazz Middelheim in Wilrijk, zo laat de organisatie donderdag weten in een persbericht. Het festival verliest op die manier op het laatste moment zijn absolute headliner. Er wordt nog volop gezocht naar een waardige vervanger voor Newman, reeds aangekochte tickets worden niet terugbetaald.

drombouts

"Het festival kreeg bericht dat Randy Newman vecht tegen een longontsteking en betreurt dat hij zijn concert op Jazz Middelheim moet afzeggen", aldus de festivalorganisatie, die de artiest veel beterschap wenst.

Newman zou normaal gezien zaterdag om 21.30 uur als afsluiter op het podium in het Wilrijkse Park Den Brandt staan. Jazz Middelheim gaat nu op zoek naar een "waardige vervanger". De overige acts van zaterdag blijven dan ook vooralsnog op de eerder aangekondigde uren geprogrammeerd staan.

Jazz Middelheim loopt van donderdag tot zondag en zal dus ietwat in mineur van start gaan. Donderdag is onder meer levende legende Toots Thielemans van de partij. De headliners voor vrijdag en zondag zijn respectievelijk het John Scofield Trio (met Steve Swallow en Bill Stewart) en Randy Weston's African Rhythms Septet. Er zijn telkens nog tickets te verkrijgen aan de kassa.

Foto AP