Canvas komt dit najaar met tien eigen programmareeksen

Canvas komt dit najaar met tien eigen programmareeksen

Canvas komt dit najaar met tien eigen programmareeksen

Print
Vandaag heeft netmanager Mark Coenen de Canvas-programma's van dit najaar voorgesteld. Er zitten tien nieuwe, eigen programmareeksen aan te komen. Daarnaast wordt er een vervolg gebreid aan een aantal vaste waarden.

Thomas Vanderveken krijgt een live talkshow met 'Alleen Elvis blijft bestaan', Stijn Van de Voorde het boekenprogramma 'Man over boek' en Ben Crabbé een interviewreeks met sportpersoonlijkheden: 'Karakters'. Daarnaast brengt Michaël Vandroogenbroeck een documentaire over de financieel-economische crisis met 'Econoshock', terwijl collega Dirk Draulans in zijn tweeluik 'Alles kan schoner' de ecologie belicht.

Variatie

Phara de Aguirre heeft het in een documentaire over liefde wanneer je met kanker leeft. Stijn Meuris gaat in 'Canvas Cannes' op zoek naar het succes van de Belgische reclamemakers. 'Naar de top' volgt jonge boksers en hun poging om een berg te beklimmen. Bovendien houdt Canvas traditioneel vast aan de nodige ruimte voor kunst, in 'Canvasconnectie' en (kunst)geschiedenis ('Nooit meer dezelfde', 'De leraarskamer', 'Red Star Line' en 'De troep' en 'Stroom van talent').

In 'Ze gaan lopen' is er ruimte voor sport en 'Nicaragua' neemt de kijker mee op reis. Er is nog ruimte voor humor met 'Comedy Total' en 'Een laatste groet'. De overige zendtijd wordt ingevuld door nieuws- en duidingsprogramma's, pop en rock en buitenlandse topseries- en films. Canvas pakt tot slot nog uit met een Braziliaanse week.

Stabiel marktaandeel

Volgens Coenen presteerde de zender in het seizoen 2012-2013 met een gemiddeld marktaandeel van 9,2 procent even goed als in dezelfde periode het jaar voordien.

MCe, archieffoto

Nu in het nieuws