"Apple lanceert nieuwe iPad in de herfst"

De Amerikaanse technologiereus Apple zou zich voor de eindejaarsperiode ook wapenen met nieuwe versies van de iPad. Dat meldt het financiële nieuwsagentschap Bloomberg op basis van bronnen.

tmas

Op 10 september presenteert het bedrijf waarschijnlijk de nieuwe versie van de smartphone iPhone. Bronnen zeggen aan Bloomberg dat Apple later ook met nieuwe tablets op de proppen komt, zo klinkt het dinsdag. Zo zou er een iPad met een dunnere behuizing gepland zijn die meer op de iPad mini zou gelijken. Voor de iPad mini zelf zou een nieuw toestel met een hogere schermresolutie in de pijplijn zitten.

Volgens marktvorser IDC was Apple in het tweede kwartaal goed voor 32 procent van de tabletmarkt. Maar een jaar eerder was dat nog 60 procent. Volgens IDC worden minder toestellen verhandeld in afwachting van de nieuwe iPads.

Bronnen zeggen ook aan Bloomberg dat op 10 september de nieuwe iPhone het daglicht zal zien. Dat berichtte de technologiewebsite AllThingsD.com eerder al. Mogelijk zou er een 'low-cost'-model worden voorgesteld. Daarover zijn al maanden speculaties aan de gang. De koers van Apple's aandeel klom maandag na die geruchten hoger op de beurs.

Belga Archieffoto

MEER OVER iPad