Tongenaar ontkent pesterijen die leiden tot zelfmoord Hannah

Tien dagen geleden beroofde de 14-jarige Hannah Smith zich van het leven na aanhoudende pesterijen op de populaire sociaalnetwerksite Ask.fm. Volgens de Britse krant The Daily Mirror was een 16-jarige Tongenaar een van de pestkoppen en is hij dus medeverantwoordelijk voor de wanhoopsdaad van de tiener.

tmas

Volgens de Britse pers zou de jongen de feiten zelfs bekend hebben aan een vriend. Dat bericht ontkent hij vandaag in Het Nieuwsblad. "Ik ken dat meisje niet en heb niets op haar account gepost", klinkt het. "Ik heb intussen wel bewijzen gevonden dat twee Engelse internetvriendinnen onder een valse account bekentenissen in mijn naam hebben gemaakt en verspreid. Waarschijnlijk hebben ze dat gedaan om gewoon wat aandacht te krijgen."

Of de jongen zich zal moeten verantwoorden bij de Engelse politie is nog niet duidelijk. De lokale politie van Tongeren en de federale politie, die in dat geval gecontacteerd moeten worden, waren gisteren niet op de hoogte van de zaak en ook het parket van Tongeren had nog geen verzoek tot rechtsbijstand ontvangen.

Lees ook: "Tongenaar (16) bekent pesten van meisje dat zelfmoord pleegde"

CB/NV/ToMas Foto Facebook: Hannah Smith

Heb je naar aanleiding van dit artikel vragen over zelfdoding? Voor jezelf of iemand uit je omgeving? Bel de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 02/649 95 55. 's Avonds (behalve woensdag en zaterdag) kan je chatten van 19.00 - 21.30 uur op zelfmoordlijn.be.

Nu in het nieuws