Lisa Korevaar speelt eerste interland in Duitsland

Print

Lisa Korevaar speelt eerste interland in Duitsland

Essen -

Voetbalspeelster RAFC ladies geselecteerd voor nationale ploeg

De twintigjarige Lisa Korevaar uit Essen-Horendonk is gek op voetbal. Ze speelt bij Royal Antwerp Football Club (RAFC). Afgelopen weekend reisde ze met de nationale ploeg naar Duitsland en speelde daar haar eerste interland in het damesvoetbal.


Lisa Korevaar speelt bij de RAFC ladies in de BeNe League, de voetbalcompetitie tussen teams uit België en Nederland. Zaterdag werd ze opgeroepen voor de nationale ploeg. “Een schitterende ervaring”, bekent ze.

“Op mijn zesde ben ik beginnen voetballen bij de jongens van FC Horendonk. Mijn broer voetbalde en dat wilde ik ook graag. Thuis werd er ook een aardig potje voetbal gespeeld. Na school gingen we naar het pleintje om te sjotten. Ik was, samen met nog een ander meisje, het vrouwelijk geweld op het veld. Het was schitterend om te zien wanneer de jongens boos waren omdat ze het niet van ons konden halen. Dat waren mooie tijden.”

Toen Lisa veertien was, scheurde ze haar voorste kruisband. “Ik heb er toen van afgezien, want voetbal was mijn hobby en plots kon dat niet meer. Maar ik ben een vechter. Na drie jaar stond ik er terug. Ik ging spelen bij FC Achterbroek, een damesploeg die speelde in tweede klasse. Ik zag nog steeds af, maar bleef toch volhouden. Onze ploeg ging over naar eerste klasse."

Wereldtop

"Tijdens die zomervakantie zijn we in Zweden gaan voetballen. Maar ik had weer pech. De laatste vijf minuten van de laatste wedstrijd scheurde ik mijn kruisband van mijn andere knie. Voor mij was het een drama, vooral emotioneel. Ik was achttien jaar en moest voor de zesde keer een operatie ondergaan.”

Daarop overwoog Lisa om te stoppen met voetballen, maar dankzij de steun van haar vrienden, trainer en ouders is ze toch blijven vechten voor haar plaatsje op het veld. “Ik heb nu een kunstkruisband. Drie maanden na de operatie stond ik al terug op het veld in eerste klasse bij Achterbroek. Tot ik telefoon kreeg van Beerschot AC. De BeNe League werd opgericht en ze vroegen mij om daar te komen spelen. Ik heb daar het hele seizoen in de basis gestaan en speel nu bij RAFC.

Korevaar is nu geselecteerd voor de nationale ploeg. “Ik beb super blij”, zegt ze. “Het harde werk is beloond. Zaterdag heb ik mijn eerste interland gespeeld tegen Duitsland. Helaas waren de Duitsers sterker. Zij zijn dan ook regerend wereldkampioen. Duitsland is echt wereldtop in het vrouwenvoetbal.

Ik wil graag nog een paar keer met de nationale ploeg spelen en droom ervan om in de A-kern te staan. Ook bij RAFC hoop ik op een mooi seizoen met veel sportieve successen. Foto's: Arie-Jan Korevaar

Info: www.beneleague.com, www.rafc.be MaT
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio