Opel-topman wil af van grote kortingen op auto's

Opel-topman wil af van grote kortingen op auto's

Opel-topman wil af van grote kortingen op auto's

Print
Als het van Opel-topman Karl-Thomas Neumann afhangt, worden er voortaan minder Opels verkocht met korting. In een interview met de Duitse krant Handelsblatt zegt hij af te willen van de kortingenoorlog. Volgens analist Vic Heylen zijn veel consumenten echter verslaafd aan kortingen.

Volgens een Europese studie worden momenteel 39 procent van alle Opels verkocht met korting verkocht. Bij Volkswagen gaat het om 30 procent en bij Ford om 20 procent. Opel-topman Neumann wil in de toekomst vermijden dat er auto’s met korting worden verkocht.

Volgens onafhankelijk analist Vic Heylen van het bureau F-Car worden tegenwoordig alle auto’s met korting verkocht. “Ik vermoed dat men de korting wil vermijden, maar helemaal bannen zal nooit lukken. De automobilist is immers verslaafd aan korting. Hoe vaak wordt niet gezegd dat de klant+in de eerste plaats een korting koopt in de plaats van een auto? De klant zou het afschaffen van korting niet aanvaarden. Autoconstructeurs weten dat en passen hun catalogusprijzen aan.”

GC, archieffoto

Nu in het nieuws