Leterme neemt in 2014 niet deel aan verkiezingen

Leterme neemt in 2014 niet deel aan verkiezingen

Leterme neemt in 2014 niet deel aan verkiezingen

Print
Ex-premier Yves Leterme (CD&V) neemt in 2014 niet deel aan de verkiezingen. Dat heeft hij maandagavond in het Canvas-programma Terzake gezegd. Leterme heeft momenteel een topfunctie bij de OESO.

"Ik heb vorige week aan partijvoorzitter Wouter Beke laten weten dat ik niet beschikbaar ben", zei Leterme, die de komende jaren internationaal actief wil blijven.

Leterme is sinds eind 2011, toen hij de Wetstraat 16 verliet, adjunct-secretaris-generaal bij de OESO. Met de samenvallende verkiezingen van volgend jaar in het vooruitzicht gonsde het van de speculaties over een terugkeer van de man uit Ieper naar de nationale politiek. Maar die komt er voorlopig niet.

Leterme wil internationaal actief blijven, bij de OESO of ergens anders, en dat is niet verenigbaar met een verkiezingskandidatuur, zei hij. "Ik heb geen goesting, geen ambitie om in 2014 of 2015 aan verkiezingen deel te nemen." Voor de toekomst wou hij niets uitsluiten.

Yves Leterme was enkele jaren geleden de sterke man van CD&V. Hij was partijvoorzitter, Vlaams minister-president, mininster van Buitenlandse zaken en tweemaal premier. Bij de verkiezingen in 2007 was hij goed voor bijna 800.000 voorkeurstemmen.

Belga, archieffoto PN

MEEST RECENT