Casteels: "Ik ben al blij dat ik erbij ben"

Casteels: Ik ben al blij dat ik erbij ben

Casteels: "Ik ben al blij dat ik erbij ben"

Print
Doelman Koen Casteels heeft maandag in Neerpede zijn eerste training met de Rode Duivels afgewerkt. De 21-jarige Casteels is sinds de terugronde van vorig seizoen titularis bij het Duitse Hoffenheim en werd door bondscoach Marc Wilmots opgeroepen als derde doelman voor de oefeninterland tegen Frankrijk, om de geschorste Jean-François Gillet te vervangen.

"Als je naar de kwaliteit kijkt die hier aanwezig is, ben ik al blij dat ik erbij ben", vertelde Casteels. "Ook voor de oefencampagne in de Verenigde Staten kreeg ik een oproepingsbrief, maar wegens de barragewedstrijden die ik toen nog moest spelen tegen Kaiserslautern voor het behoud in de Bundesliga, moest ik afzeggen.

Vandaag was het dus de eerste training voor mij en ik moet zeggen dat het allemaal heel goed is meegevallen. Thibaut Courtois ken ik natuurlijk goed, want we speelden nog samen bij Racing Genk en ook Simon Mignolet ken ik nog, aangezien hij vroeger bij Sint-Truiden speelde. Ik was wel een beetje verrast door de publieke belangstelling hier op training. Maar al die supporters die achter je staan, dat geeft een goed gevoel."

De doelman is met vertrouwen naar de nationale ploeg afgezakt, want hij is erin geslaagd een basisplaats te veroveren bij Hoffenheim. "Als je voor de nationale ploeg wil spelen, moet je op de eerste plaats de selectie afdwingen met goede prestaties bij je club. De bondscoach heeft ook gezegd dat de keuze voor de derde doelman niet definitief is en dus wordt het telkens weer knokken om erbij te zijn."

Belga

MEER VOETBALNIEUWS