Dit is het grootste jacht ter wereld

Print

Dit is het grootste jacht ter wereld

Sjeik Kalifa, president van de Verenigde Arabische Emiraten, staat dit jaar eerste in de ranglijst van de 100 grootste jachten opgesteld door het Franse tijdschrift Yachts France. Hij steekt hiermee de Russische miljardair Roman Abramovic de loef af.

Met een lengte van 180 meter draagt het schip Azzam de titel van grootste jacht ter wereld. Het schip, dat ongeveer 466 miljoen euro kostte, is ingericht in een keizerlijke stijl en herbergt onder andere een 550 m² groot salon. Met een kracht van 94.000 pk haalt het schip een snelheid van 31,5 knopen, omgerekend 58 km/uur.

Hierdoor is het 163,50 meter lange jacht van Abramovic na drie jaar van de troon gestoten. Net zoals het schip van Sjeik Kalifa, is het schip van Abramovic van Duitse makelij. Liefst 45 van de 100 boten in de ranglijst zijn gebouwd in Duitsland. Zij zijn dan ook met voorsprong de belangrijkste luxejachtbouwers.Het merendeel van de jachteigenaars is afkomstig uit het Midden-Oosten. Op afstand gevolgd door de Russen en de Amerikanen.

Belga, foto's PN

.

Nu in het nieuws