8ste Internationaal Straatfestival met topallures

Print
Beveren-Waas - Beveren zet ook dit jaar tijdens een feestelijke vijfdaagse meer dan alleen maar de muziekliefhebbers in de watten. Voor het achtste jaar op rij is er opnieuw een internationaal straattheaterfestival.
"Het internationaal straattheaterfestival houdt een meerwaarde in voor de feesten voor en door Beverenaars", valt schepen van Feestelijkheden Raf Van Roeyen (CD&V) met de deur in huis. "Het is de achtste keer dat samen met de Beverse Feesten het straattheaterfestival georganiseerd wordt. Dankzij het hoogstaande kwaliteitsniveau verwierf Beveren er een plaats mee op de kaart in Vlaanderen en ook in Zeeuws-Vlaanderen. Voor deze editie verwelkomen we artiesten uit Frankrijk, Engeland, Duitsland, Nederland, Italië, Australië en de Verenigde Staten."

Voor de organisatie van het straattheaterfestival is dit jaar bijzondere aandacht besteed aan de wandel- en steltenacts en aan de muzikale animatie in de centrumstraten en langs de terrassen op de Grote Markt. "Ook het aantal voorstellingen op vaste locaties is toegenomen. We hebben dit jaar meer dan vijftig groepen of zo'n 150 straatartiesten, verspreid over de drie dagen van 23, 24 en 25 augustus", schetst coördinator Erik Roelandt.

YV

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio