Veertig maanden cel voor twee gewapende overvallen

Print
Deurne - De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Achraf E.J. (18) uit Schoten veroordeeld tot veertig maanden cel, waarvan de helft effectief, voor twee gewapende overvallen.

Op 14 april duwde een jongeman een wapen tegen het hoofd van een kassierster in de Carrefour van Deurne. Ze moest het geld uit de kassa en de kluis overhandigen. Hij liep daarna naar buiten, waar een kompaan hem op een bromfiets stond op te wachten.

Achtervolging

De politie zette de achtervolging in. De overvallers kwamen even verderop ten val en zetten het op een lopen. Achraf E.J. werd geklist, maar zijn kompaan kon ontkomen. Via persoonlijke documenten in de rugzak met de buit, kwam de politie bij een minderjarige terecht.

Achraf E.J. werd tijdens het onderzoek ook gelinkt aan een overval op 8 maart. Twee jongemannen vielen toen een Zeeman-filiaal in Wijnegem binnen. Eén van hen bedreigde de aanwezigen met een vuurwapen en dwong een personeelslid om het geld te overhandigen. De andere, die gewapend was met een mes, bond intussen iedereen vast. De daders vluchtten toen ook weg met een gestolen bromfiets.

Eén van de aanwezigen was een politieagente die Achraf E.J. later op foto herkende als de overvaller met het mes. Bij een huiszoeking werd het bomberjack aangetroffen waarmee hij tijdens de hold-up gefilmd werd door een bewakingscamera. Hij ontkende en beweerde dat hij toen aan het werk was, maar zijn alibi bleek niet te kloppen.

De rechtbank vond alle feiten bewezen.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio