Tot veertig maanden cel voor handtasdiefstallen in Niel en Zwijndrecht

Drie mannen hebben van de Antwerpse strafrechter celstraffen tot veertig maanden gekregen voor de diefstal van een wagen en twee drieste handtasdiefstallen. De slachtoffers, onder wie een bejaarde dame, werden ruw aanpakt.

sboeynaems

De bejaarde vrouw werd in Niel op 9 april 2013 langs achter vast gegrepen en met haar hoofd tegen de motorkap van een wagen gedrukt. De dader verwrong haar arm net zo lang tot ze haar handtas loste. Hij sprong daarna in een grijze Ford, die er vandoor scheurde.

Volgens getuigen zaten er vier personen in de wagen. Die bleek gestolen en werd verlaten teruggevonden in Hemiksem. Een getuige had vier jongemannen een brandblusser erin zien leeg spuiten. De politie kon in de buurt drie verdachten arresteren die aan de beschrijving van de getuigen voldeden. Het ging om Orhan H. (20), Iljaz H. (25) en een minderjarige. De eerste werd herkend als de dader van de handtasdiefstal.

Eerder die dag werd ook een handtas geroofd in het station van Zwijndrecht. Het slachtoffer had slagen in het gezicht en schoppen tegen de rug gekregen. Ook toen waren de vier daders met een grijze Ford weggereden. Haar gestolen gsm werd op Orhan H. aangetroffen. Hadze K. (19) bekende de diefstallen, maar Iljaz H. en Orhan H. minimaliseerden hun rol. Ze verklaarden dat ze wel aanwezig waren, maar niet wisten dat Hadze K. en de minderjarige de feiten zouden plegen. De getuigen en ook Hadze K. spraken dat echter tegen. Die laatste en Iljaz H. kregen veertig maanden cel, Orhan H. drie jaar cel waarvan achttien maanden effectief.

Belga

Beeld Photonews: themabeeld

MEER OVER Zwijndrecht

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio