Vier jaar cel voor hamerslagen aan vrouw en schoonzus

Print
Deurne - De Antwerpse strafrechter heeft Samer J. (45) uit Antwerpen veroordeeld tot vier jaar cel, waarvan de helft effectief. De man had zijn echtgenote en schoonzus geslagen met een hamer tijdens een discussie over een echtscheiding.

De politie werd op 19 februari 2013 naar een appartementsgebouw aan de Van Heetveldelei geroepen en trof daar twee vrouwen met bloedende hoofdwonden aan. Een buurman vertelde dat hij de beklaagde zeker twintig minuten voor het appartement had zien rondhangen voordat hij uiteindelijk aanklopte. Korte tijd later was de echtgenote van Samer J. met een bebloed hoofd en gebroken hand naar buiten gestrompeld.

De vrouw vertelde de politie dat ze van Samer J. een document moest opstellen waarin stond dat ze gingen scheiden en dat er een bruidsschat was betaald. Toen ze na enige discussie was beginnen schrijven, had hij haar met een hamer geslagen. Ook haar zus, die als getuige aanwezig moest zijn, deelde in de klappen.

Rollen omgedraaid

Samer J. draaide tijdens zijn verhoor de rollen om: de vrouwen waren hém eerst met een hamer te lijf gegaan, maar hij had hem afgepakt en hen ermee op het hoofd geslagen. Pure uitlokking, meende hij, maar de rechtbank dacht er anders over. De minderjarige zoon van het stel had zijn vader immers zien binnenkomen met een hamer onder zijn jas.

De beklaagde moet zijn vrouw en schoonzus een provisionele schadevergoeding van elk 1.500 euro betalen.

belga

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio