Achttien maanden cel voor steekpartij bij diefstal

Print
Antwerpen - De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Adil I. (39) maandag veroordeeld tot achttien maanden cel voor twee auto-inbraken en een steekpartij bij een diefstal. De inbraken bekende hij, maar dat hij iemand gestoken had, bleef hij betwisten. De rechter vond alle feiten echter bewezen.

Een man werd in de nacht van 25 mei beroofd van zijn gsm en portefeuille in het Antwerpse Schipperskwartier. De dader gaf hem met een zakmes ook twee steken in de borst. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis gebracht en was een week arbeidsongeschikt. Adil I. werd diezelfde nacht gearresteerd, nadat hij in een wagen had ingebroken en het bij een tweede geprobeerd had. De beklaagde had de gsm van het slachtoffer nog op zak. Die herkende Adil I. als de man die hem gestoken had.

De beklaagde verklaarde dat hij onder invloed van medicatie, alcohol en mogelijk ook drugs was, waardoor hij zich niet meer alles kon herinneren. Hij wist nog wel dat hij de gsm gevonden had op een vensterbank, maar dat vond de rechtbank niet erg geloofwaardig.

Belga

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio