Drie 'cashtrappers' betrapt en opgepakt op Italiëlei

Drie 'cashtrappers' betrapt en opgepakt op Italiëlei

Drie 'cashtrappers' betrapt en opgepakt op Italiëlei

Print
Antwerpen - Zondagavond rond 23 uur pakte de politie op de Italiëlei drie verdachten op van 'cashtrapping'. Dit is een vorm van gelddiefstal aan bankautomaten. De daders brengen een metalen plaatje met dubbelzijdige kleefband aan ter hoogte van de geldgleuf. Hierdoor blijven de geldbriefjes plakken. Slachtoffers denken dat er iets mis is met de automaat. Daarna gaan de daders met de buit lopen.

Rond 23 uur ging een 28-jarige man uit Nederland geld afhalen aan de bankautomaat van het Argenta-kantoor in de Vondelstraat. De man vond het bizar dat er geen geld uit de lade kwam. Hij bekeek de gleuf van naderbij en zag dat er een metalen plaatje was aangebracht. Achter het plaatje kleefde het geld. De man verwijderde het plaatje, plaatste het opzij op de grond en wandelde verder naar de nachtwinkel. Toen hij even later opnieuw voorbij de geldautomaat passeerde, zag hij dat iemand het plaatje opnieuw had aangebracht. Op dat ogenblik besliste hij de politie te verwittigen. Een politieploeg van het PROA-team werd in bijstand gevraagd om in burger een bescheiden toezicht te houden op de bankautomaat, in de hoop de dader(s) op heterdaad te betrappen.

Rond 23.15 uur kwam een tweede man geld uit de muur halen. Ook deze man merkte het metalen plaatje op en haalde het weg uit de gleuf. Kort nadien zagen de politiemensen van het PROA-team drie mannen naar de geldautomaat stappen. Eén van hen nam de plaat van de grond en stak ze weg, waarna de mannen wegwandelden. De inspecteurs volgden het drietal dat ondertussen het plaatje had weggegooid en het op een lopen had gezet. De drie verdachten werden gearresteerd. Het gaat om mannen van 27, 29 en 37. Ze werden ter beschikking gesteld van het parket. De politie waarschuwt voor dergelijke vormen van diefstal en roept op tot waakzaamheid.

Foto Google Street View: het Argenta-kantoor in de Vondelstraat

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio