Philip Heylen: "Fantastische sfeer"

"Zowel het Pride-weekend als de World Outgames zijn goed geweest voor Antwerpen." Zo vat schepen van Cultuur Philip Heylen (CD&V) de voorbije twee weken samen, waarin er gesport, gepraat en gemanifesteerd, maar vooral veel gefeest werd door holebi's uit 181 landen.

sboeynaems

De schepen kijkt tevreden terug op de voorbije twee weken. "Alles verliep in een fantastische sfeer. Ook tijdens de Pride noteerde de politie weinig of geen incidenten. Wat, gezien het alcoholverbruik en de talloze feestjes, niet evident is. Doordat de sportieve activiteiten op 150 verschillende locaties doorgingen en er relatief weinig publiciteit is gemaakt, waren de World Outgames misschien niet zo zichtbaar in de stad. Dat minpunt nemen we mee naar een volgend evenement. Maar de hotels en de musea noteerden heel wat meer bezoekers dan normaal. Vooral het MAS en het Rubenshuis waren erg in trek."

Zowel Philip Heylen als World Outgames-organisator Bart Abeel stoorden zich aan recente krantenartikels, waarin de nadruk lag op de lage opkomst voor de spelen. "De crisis heeft ons parten gespeeld", zegt Bart Abeel, "zodat we onze verwachtingen hebben moeten bijstellen van 12.000 naar 5000 deelnemers. Voor veel mensen uit Zuid-Europa bijvoorbeeld is het niet langer betaalbaar. Maar de essentie is en blijft dat onze boodschap overkomt."

Lees meer in uw maandagkrant

Wim Daeninck

Foto Dirk Kestens

Vastgoed

Jobs in de regio