Palestijnse gevangenen die worden vrijgelaten zijn moordenaars

Palestijnse gevangenen die worden vrijgelaten zijn moordenaars

Palestijnse gevangenen die worden vrijgelaten zijn moordenaars

Print
Israël heeft maandag de lijst bekendgemaakt met de 26 Palestijnse gevangenen die zullen worden vrijgelaten in het kader van de vredesonderhandelingen. Twintig van hen werden veroordeeld voor moord, de andere zes voor hun betrokkenheid bij moorden. Ze worden woensdag vrijgelaten, kort voor het begin van nieuwe gesprekken tussen Israël en Palestina.

De families van de slachtoffers van de gevangenen hebben laten weten dat ze in beroep zullen gaan tegen de beslissing, in de hoop dat de gevangenen toch niet worden vrijgelaten. "Dit zijn moordenaars die opnieuw zullen moorden", aldus de broer van een slachtoffer.

De Palestijnse autoriteiten noemden de vrijlating van 104 Palestijnse gevangenen als een voorwaarde voor het verderzetten van de vredesgesprekken, die na drie jaar in juli opnieuw zijn opgestart in Washington. Van de 26 gevangenen die woensdag worden vrijgelaten, zullen er veertien naar de Gazastrook worden gebracht en twaalf naar de Westelijke Jordaanoever.

De andere 78 gevangenen zullen worden vrijgelaten in verschillende fases, die gelijklopen met de onderhandelingen.

Belga
Foto AFP: Een moeder van een van de slachtoffers met een ingekaderde foto van haar zoon tijdens een stil protest tegen de beslissing.

MEEST RECENT