"Tongenaar (16) bekent pesten van meisje dat zelfmoord pleegde"

Een 16-jarige jongen uit Tongeren heeft toegegeven dat hij de Britse Hannah Smith (14) gepest heeft op de sociaalnetwerksite Ask.fm. Dat schrijft The Daily Mirror. Het meisje pleegde naar aanleiding van de pesterijen zelfmoord.

tmas

De Britse politie startte intussen een zoektocht naar de jongen, die op een ander forum al aangaf dat hij bang is dat hij in de gevangenis zal belanden. "Ik ben bang en weet niet wat ik moet doen. Ik heb haar gezegd dat ze kanker moest krijgen en zelfmoord moest plegen, maar had niet verwacht dat ze het ook echt zo ver zou drijven."

De eigenaars van Ask.fm beweren dan weer dat Hannah de pesterijen zelf in scène zette. Onderzoek zou volgens hen hebben uitgewezen dat 98 procent van de berichten vanop haar eigen computer werden verstuurd.

De vader van Hannah reageert woedend. "Ask.fm probeert de verantwoordelijkheid gewoon van zich af te schuiven", klinkt het.

ToMas Foto Facebook: Hannah Smith

Heb je naar aanleiding van dit artikel vragen over zelfdoding? Voor jezelf of iemand uit je omgeving? Bel de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 02/649 95 55. 's Avonds (behalve woensdag en zaterdag) kan je chatten van 19.00 - 21.30 uur op zelfmoordlijn.be