Doodsoorzaak drummer Channel Zero nog altijd onbekend

Doodsoorzaak drummer Channel Zero nog altijd onbekend

Doodsoorzaak drummer Channel Zero nog altijd onbekend

Print
De oorzaak van de plotse dood van drummer Phil Baheux (45) van de Belgische metalband Channel Zero is nog altijd niet bekend. "We gaan uit van een natuurlijke doodsoorzaak, maar kunnen ze nog niet benoemen, omdat we zelf nog in het ongewisse zijn", zegt Marlon Waghemans, manager van Channel Zero.

"Vrijdag heeft de groep nog gerepeteerd voor de komende festivaloptredens met Phil erbij, en alles verliep perfect normaal", zegt Marlon Waghemans. "In de nacht van vrijdag op zaterdag heb ik om 2 uur 's nachts nog een mail van Phil gekregen in verband met de gastenlijst op het festival Alcatraz."

Zaterdag werd Phil Baheux, 45 jaar jong, dood in zijn bed aangetroffen. "We kennen de doodsoorzaak nog altijd niet, maar die kan alleen van natuurlijke aard zijn", zegt Billy Torney van platenmaatschappij CNR.

Een wanhoopsdaad is uitgesloten? "Dat sluit ik voor meer dan honderd procent uit", zegt Billy Torney. "Phil was een echte levensgenieter." Manager Marlon Waghemans kan dat alleen maar beamen.

Intussen bevestigt de manager van de groep dat het optreden van Channel Zero op het Brussels Summer Festival komende woensdag een officieel afscheidsmoment wordt.

"De familie van Phil wil de uitvaart uitdrukkelijk in intieme kring houden. Daarom treedt Channel Zero op het Brussels Summer Festival op met een ingetogen, akoestische set, zonder drums, maar met foto's en videobeelden van Phil. Fans, crew en dierbaren kunnen daar afscheid nemen van Phil", besluit Marlon Waghemans. "Alle verdere geplande optredens van de band na 14 augustus zijn gecanceld."

Belga
Archieffoto Jef Matthee

MEEST RECENT