Holebi-activisten overschilderen zebrapad Russische ambassade

Holebi-activisten overschilderen zebrapad Russische ambassade

Holebi-activisten overschilderen zebrapad Russische ambassade

Print
Activisten voor gelijke rechten voor holebi's en transseksuelen hebben het zebrapad voor de Russische ambassade in de Zweedse hoofdstad Stockholm overschilderd in de regenboogkleuren. Dit als reactie op enkele opstootjes die plaatsvonden tijdens manifestaties die werden gehouden om de behandeling van holebi's en transseksuelen in Rusland aan te kaarten.

"We hebben hier momenteel geen zaak tegen lopen", zegt een woordvoerder van de politie van Stockholm, die de voorbije dagen regelmatig in contact heeft gestaan met Rusland. "Waarschijnlijk zal het geklasseerd worden als vandalisme of verkeersovertreding. De politie is overigens niet verantwoordelijk voor het herstellen van het zebrapad in zijn oorspronkelijke kleur." De man laat kennen het niet eens te zijn met deze actie. "Protesteren is een basisrecht en moet absoluut kunnen. De manier waarop is echter niet bepaald correct. Dit kan de veiligheid van mensen beïnvloeden die het zebrapad moeten gebruiken."

Zaterdag werd een groep naakte mannen opgemerkt die enkele keren over het zebrapad liepen. Een van de groepen maakte foto's, maar het is vooralsnog niet duidelijk of ze rechtstreeks iets met de actie te maken hebben.

De Russische delegatie atleten werd als helden onthaald op de World Outgames, het sportevenement voor holebi's en transgenders dat de voorbije week in Antwerpen werd gehouden.

DV
Foto EPA

.

Nu in het nieuws