Krijgt Edmond de Grimbergeplein een buurtcomité?

Krijgt Edmond de Grimbergeplein een buurtcomité?

Krijgt Edmond de Grimbergeplein een buurtcomité?

Print
Willebroek - Het Edmond de Grimbergheplein, voor twee jaar opgesmukt, trekt nu oudere 'kids' aan die de spelende kinderen en omwonenden terroriseerden. Een buurtcomité moet de problemen aanpakken. Het gemeentebestuur kwam luisteren.
Het rare is dat de problemen pas zijn begonnen toen het plein werd heraangelegd. De mooie accommodaties trokken niet zo fraaie jongeren aan die de boel terroriseerden en heel wat vandalisme pleegden. Het ging ook om jongeren van ver buiten de wijk en buiten de gemeente. "De politie doet op regelmatige basis controle en toezicht, toezichthouders en gemeenschapswachten bezoeken regelmatig deze plaats en er is overleg met een kern van de jongeren. Hierdoor keerde de rust grotendeels terug", vertelt burgemeester Eddy Bevers (N-VA). Afgelopen woensdag en zaterdag was hij samen met schepen Tinneke Huyghe (CD&V) telkens drie uur lang op het plein aanspreekbaar. Woensdag werd in de gietende regen van deur tot deur naar de op- en aanmerkingen van de omwonenden geluisterd.

Burgemeester Eddy Bevers en schepen Tinneke Huyghe vinden het alvast een goed idee als er een 'officiële' buurtwerking zou komen. Tinneke Huyghe schepen van jeugd en speelpleinen is voorstander om voor elk speelplein in Willebroek een reglement op te stellen voor de gebruikers. "Daarop kunnen we ook per speelplein bekijken voor wie het eigenlijk is bedoeld. Bijvoorbeeld hier mag u basketten maar voetballen mag niet", vertelt ze.

Jan BOEY

Foto Patrick Hattori

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio