Weeg, kinderdagverblijf en buitenschoolse kinderopvang onder een dak

Weeg, kinderdagverblijf en buitenschoolse kinderopvang onder een dak

Weeg, kinderdagverblijf en buitenschoolse kinderopvang onder een dak

Print
Boom - Eind juli opende het OCMW het kinderdagverblijf De Troetelboom in het dienstencentrum Brandpunt. Er is plaats voor 50 kindjes tot en met drie jaar. Er zijn er nu al meer dan twintig aanwezig. De totaal nieuwe kinderaccommodaties voor baby's en peuters van 0 tot 3 jaar oogt fraai. Als de dienst op haar maximum capaciteit draait zijn er acht kinderverzorgsters aan de slag en kunnen er 50 voltijdse kindjes terecht. "In de praktijk zijn dat meer kindjes, vermits er slechts weinigen echt vijf dagen per week aanwezig zijn", zegt OCMW-voorzitter Christel De Coninck (CD&V). Voor september zijn nu al een aantal extra kinderen ingeschreven, zodat er nu nog een twintigtal plaatsen vrij zijn.
Het kinderdagverblijf staat onder toezicht van Kind en Gezin. Dit betekent concreet dat de dagprijs die betaald wordt, afhankelijk is van het inkomen van de ouders. U kan de kinderen voor een of meerdere dagen per week inschrijven. Het kinderdagverblijf is elke dag open van 6.45 uur en sluit om 18.15 uur.

"In dit gebouw zijn alle kindfuncties bij elkaar gebracht. Naast het kinderdagverblijf is er op het gelijkvloers plaats voor de dienst van Kind en Gezin, vroeger 'de weeg' genoemd. De buitenschoolse kinderopvang (BKO) 't Kersenpitje, nu nog gehuisvest in de Kerkstraat komt eveneens naar Brandpunt tegen begin september", zegt de OCMW-voorzitter. Het gaat om 45 opvangplaatsen die nog een keer wordt uitgebreid met 15 plaatsen. De 70 plaatsen in de BKO 't Beukennootje aan de Beukenlaan, blijven daar. Zo biedt de gemeente opvang aan voor vele kinderen van 0 tot 12 jaar.

Jan BOEY

Foto Joris Herregods

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio