Homo's geslagen en vernederd door Brusselse politie

Homo's geslagen en vernederd door Brusselse politie

Homo's geslagen en vernederd door Brusselse politie

Print
Twee homo's beweren dat ze geslagen en vernederd werden door agenten van de politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene. Dat zou zijn gebeurd op de terugweg van het openluchtfeest Electrocity, aan de Brusselse Kunstberg, schrijft Het Nieuwsblad.

Eén van de slachtoffers, Tristan Schotte (27) is via Facebook alvast op zoek gegaan naar getuigen die zijn verhaal kunnen hard maken. "Toen we het terrein rond half twee wilden verlaten, probeerden agenten de menigte naar de uitgang te begeleiden", aldus Schotte. "We wilden hen rechts passeren, maar ze riepen ons toe dat we de linkerkant moesten nemen. Mijn vriend grapte daarop: 'Goed, tja, dan nemen we wel de omweg'".

Gewelddadig

"Dat schoot bij de agenten in het verkeerde keelgat en we kregen enkele stevige duwen. Geoffrey nam zijn gsm om dat geweld te filmen en hij werd meteen tegen de grond geduwd. Ze gooiden zijn gsm kapot en stalen zijn sim- en geheugenkaart. Nadat ze mij ook geboeid hadden, kreeg ik nog vier slagen in het gezicht. Mijn vraag waarom we gearresteerd werden, werd beantwoord met 'Vuil links stuk onbenul' en 'Vuile flikker'."

Eens op het politiecommissariaat aangekomen, moest het duo een naaktfouille ondergaan. Ook daar zou het verbaal zwaar uit de hand zijn gelopen met commentaar als "Hou je bek, vuile homo". Het duo zou elfenhalf uur in de cel gezeten hebben. De twee hebben een klacht ingediend bij het Comité P, dat een intern onderzoek gestart is.

MCe, archieffoto

.

Nu in het nieuws