Veranda brandt uit: "Dit had veel slechter kunnen aflopen"

Veranda brandt uit: Dit had veel slechter kunnen aflopen

Veranda brandt uit: "Dit had veel slechter kunnen aflopen"

Print
Sint-Niklaas - De bewoners van een huis op de Grote Baan in Sint-Niklaas hebben zaterdagmorgen hun brandende veranda zelf geblust. De hele achterbouw lag uiteindelijk in de as. Het parket van Dendermonde sluit brandstichting niet uit.

Rond zes uur 's ochtends kwam Christof Delage thuis na een nachtshift in een taverne op wandelafstand van zijn woning op de Grote Baan. Hij rook een verdachte geur in de keuken en kwam een paar seconden later tot het besef dat zijn veranda in brand stond. De man riep zijn inwonende moeder en nonkel uit bed, samen probeerden ze de escalerende brand onder controle te krijgen. "Ik schreeuwde dat iedereen meteen naar buiten moest komen", doet een aangeslagen Christof Delage zijn verhaal. "Ik zag meteen dat we snel moesten handelen en niet konden wachten op de brandweer. De vlammen sloegen al door het dak."

De familie slaagde er zelf in om de brand te blussen, maar ze beseffen dat de situatie ook helemaal anders had kunnen aflopen. "Als ik niet was thuisgekomen, leefden mijn moeder en nonkel misschien niet meer. Dat besef doet wel iets met een mens."

Moeder Erna Vercruyssen liep door de brand lichte rookintoxicatie op. De achterbouw van hun gebouw werd compleet verwoest, maar het gezin kan er voorlopig blijven wonen.

Het parket van Dendermonde was zondag nog bezig met het onderzoek en sluit brandstichting niet uit.

SOPY

Foto Geert De Rycke

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio