Seks & Relaties

Zwangere vrouw zonder identiteitskaart geweigerd in Nekkerpool

Print

Zwangere vrouw zonder identiteitskaart geweigerd in Nekkerpool

Een 26-jarige zwangere vrouw is zondag geweigerd aan zwembad De Nekkerpool in Mechelen omdat ze haar paspoort niet bij had. Daarmee volgde het personeel de regels perfect op, maar rijst ook meteen de vraag of het reglement wel zo strikt toegepast moet worden.

Enkele jaren geleden nam recreatiedomein De Nekker enkele voorzorgsmaatregelen om de veiligheid van de bezoekers te garanderen. Zo moeten alle bezoekers sinds dan hun identiteitskaart voorleggen. Deze maatregelen gelden ook voor zwembad De Nekkerpool."

De 26-jarige An Decancq uit Mechelen vergat zondag haar identiteitskaart. De personen aan de ingang weigerden haar daarop de toegang. "Ik had wel al mijn andere papieren, zoals een SIS-kaart, bankkaarten, rijbewijs met foto en naam erop en zelfs een deels gebruikte tienbeurtenkaart van De Nekker. Maar dat leverde allemaal niets op. Ik wilde gewoon gaan zwemmen, maar dat lukte niet", legt de vrouw uit.

Schepen van Sport Walter Schroons (CD&V) kan zich inleven in de situatie van de vrouw, maar zegt geen bevoegdheid te hebben. "Het is de provincie die het zwembad beheert. Tijdens een volgende overleg zullen we met hen ook de toegangscontrole evalueren."

Bert Provoost / Sven Van Haezendonck / Gazet van Antwerpen / Patrick Hattori / Photo News

NIET TE MISSEN